Ons nieuwe team !

Op 16 maart 2022 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Zelfstandig Waalre 2014 -afgekort ZW14-heeft een aantal nieuwe kandidaten voor de fractie.

Ad Dams heeft 4 jaar ervaring opgedaan als fractievertegenwoordiger. Zijn opa is van 1911 tot 1914 raadslid geweest in de gemeenteraad van het huidige Waalre-Dorp. Al zijn hele leven woont Ad Dams op Loon. Hij is actief bij veel verenigingen, o.a. voorzitter van de Monumentencommissie, deken schrijver van het Sint-Martinusgilde, koster, akoliet en lid van de kerkcommissie H. Willibrordus Waalre-dorp.

Helemaal nieuw in de politiek is Ad van Ginneken. Hij is medebestuurder en voorzitter van de sponsorcommissie geweest van DVS Voetbal en was tot voor kort directeur/eigenaar van Spitters BV, een Telecombedrijf dat turn key projecten van o.a. grootschalige glasvezelnetwerken realiseert. Zijn interesse voor de politiek is gewekt door ontwikkelingen in het buitengebied van Ekenrooi en zijn wens om woningbouw anders aan te pakken.

Lijsttrekker is Nan Zevenhek die jarenlang de fractie ondersteund heeft. Haar aandacht gaat uit naar kansen in de energietransitie om o.a. energie-armoede tegen te gaan en Waalre klimaatrobuust te maken. Graag gaat ze ter plekke kijken en praten met inwoners om zich goed te kunnen verdiepen in actuele onderwerpen.

De huidige fractievoorzitter Bert Links zal de nieuwe fractie  inwerken en een aantal grote dossiers afronden. Hij heeft veel samengewerkt met andere partijen in de gemeenteraad en met de wethouders en de burgemeester.

Kenmerkend voor de kandidaten van ZW14 is dat ze zelf op zoek gaan naar informatie en nieuwe kennis delen met anderen, zodat die ook zelf aan de slag kunnen. Door deze werkwijze kan ZW14 samen met haar inwoners inspelen op nieuwe ontwikkelingen en wensen in de samenleving.

Raadslid Gerard Lammers heeft aangegeven te stoppen met raadswerk. Hij krijgt veel dank voor zijn jarenlange inzet voor het bestuur van Waalre.