Problemen met terugleveren zonne-energie

Na een zonnige zomer zou je veel opbrengst verwachten van je zonnepanelen. Meten is weten.

Maar helaas liet de meting met BeeClear iets anders zien: Overdag tussen pakweg 10 uur en 16 uur werd er aanzienlijk minder teruggeleverd aan het net. Navraag bij Enexis, de installateur en de monteur van de meterkast resulteerde er uiteindelijk in dat Enexis de netspanning aan heeft gepast. De problematiek van het niet kunnen verwerken van de extra opgewekte elektriciteit is landelijk in het nieuws geweest, maar blijkt dus ook in Waalre te spelen! Regeren is vooruitzien, zeker vanwege de noodzaak van de Energietransitie!
Lees onze vragen aan het College B&W Waalre. http://zw14.nl/problemen-met-terugleveren-zonne-energie/

Onderstaand plaatje is de situatie na aanpassing van de netspanning door Enexis. Let ook op de hoogte van de piek: 6000 Watt (i.p.v. 4000 Watt in bovenstaand plaatje).