Wat vindt u belangrijker of beter?

Drempels of bloembakken om de snelheid van auto’s in woonstraten te beperken?

Aparte hemelwaterriolen aanleggen (doorlooptijd voor heel Waalre pakweg 40 jaar) of nu al zelf regenwater van het dak in de tuin opvangen?

Een nieuw riool aanleggen terwijl de oude nog niet aan vervanging toe is of lokale zorgorganisaties, onze verenigingen, buurthuizen en ondernemers steunen?

Meer groen in de buurten of meer verstening?

Tijdelijke opvang van regenwater op straat of hele grote riolen aanleggen?

Alles centraal regelen of buurtverenigingen meer zelf laten doen?

Zeer stil asfalt of straatklinkers?

Woningen splitsen voor gebruik van dezelfde stenen door meer mensen of nieuwe woonwijken aanleggen in het groen?

Voedsel uit de omgeving kopen of voedsel van de andere kant van de wereld invliegen?

Gekozen raadsleden van politieke partijen met heel weinig leden of via loting een deel van de gemeenteraadsleden selecteren?

Politiek is keuzes maken en ZW14 vindt het nu al belangrijk om na te denken over bovenstaande keuzes. Of nog heel andere keuzes, waarbij ook u er anders over denkt door de coronacrisis. Soms lijkt het antwoord simpel, maar spelen meer afwegingen. Wij hopen dat zodra de 1,5 meter samenleving het mogelijk maakt om weer fysiek bijeen te komen, hier met u over van gedachten te wisselen. Voor een sterk Waalre straks!

Laat nu uw reactie achter op onze facebookpagina ‘Fractie Zelfstandig Waalre’ of mail ons fractieZW14@ gmail.com. Of neem contact op met een van onze raadsleden!

Nan Zevenhek
fractiemedewerker ZW14

NB. Ook landelijke politici willen graag nadenken over wat er anders moet na de coronacrisis: https://www.trouw.nl/politiek/jesse-klaver-we-moeten-nu-debatteren-over-leven-na-de-coronacrisis~b29a0423/