Al meer dan 1000 keer ondertekend

De petitie voor voor bescherming van natuur en Brabants landschap buitengebied Aalst is al meer dan 1000 keer ondertekend (status 31 januari 2021). Dit mooie stukje Waalre krijgt (terecht) veel waardering van velen. Interessant zijn de opmerkingen die mensen erbij schrijven. Daaruit blijkt waarom ze de petitie ondertekend hebben en welke onderdelen minder of meer steun krijgen. Kernpunt is de waardering voor de natuur en dat het in de bossen niet nog drukker mag worden en de overlast van auto’s (stofontwikkeling en hard rijden) op de Hutdijk moet stoppen. Ook zijn velen tegen zonnepanelen op het Achtereind. De oplossingen die aangedragen worden zijn wel heel verschillend. Daarom is het belangrijk goed te luisteren naar de verschillende argumenten. Wat zijn de problemen en wat is mogelijk. Een eerste reactie van de politiek wordt verwacht op 2 februari als fracties zich moeten buigen over Notitie Kernopgaven & Strategische Keuzes omgevingsvisie Waalre. Zie agendapunt 6 bij de Oordeelsvormende bijeenkomst van 2 februari 2021 www.waalre.nl/bestuur-en-organisatie/gemeenteraad/vergadering/4c0527ba-1b8d-4c61-a636-01542479c524

Laat uw stem horen en spreek in bij deze Oordeelsvormende bijeenkomst. Neem daarvoor uiterlijk maandag 1 februari contact op met de griffier 040-2282552.