Veel plezier toegewenst aan cursisten PolitiekActief

Vanavond begint bij de gemeente Waalre de gratis cursus PolitiekActief (zie www.waalre.nl/politiekactief). Er zijn meer dan 25 deelnemers!
ZW14 wenst iedereen veel plezier en hoopt dat een aantal mensen enthousiast wordt en mee gaat doen met het bestuur van Waalre. Volgens jaar zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Komende tijd is -in ieder geval bij ZW14- iedereen welkom om mee te denken bij de opstelling van het nieuwe verkiezingsprogramma.
Oriënteer je ook eens op het lidmaatschap van de gemeenteraad.
Iets dat cursisten alleen in de praktijk kunnen leren en waarbij iedereen zeker een eigen stijl heeft is het informele werk van een volksvertegenwoordiger: Hoe verzamel je informatie, hoe betrek je andere mensen erbij, hoe vertel je anderen waarom je een bepaald standpunt hebt ingenomen etc.
Oriënteer je ook bij verschillende politieke partijen in Waalre hoe zij dat afgelopen jaren hebben gedaan en wat jou het meest aanspreekt daarin.