Overlast vrachtverkeer op de Traverse

Van verschillende aanwonenden komen er signalen dat er meer vrachtwagens op de Traverse rijden.
Ook wordt beplanting kapot gereden (zie bijgevoegde foto’s) of rijden auto’s door plantsoenen. Bij de Burgemeester Uyenstraat zijn bij de toegang al extra paaltjes geplaatst omdat dat over de middenberm heen werd gereden. Waarschijnlijk is dat op meer plaatsen nodig om het verkeer te ontmoedigen om hard te rijden. Maar wat heeft dat voor effect op de veiligheid voor fietsers? Maak veel beter duidelijk bij de ingang van het dorp dat de maximum snelheid 30 km is en dat er ook fietsers op de rijbaan rijden. En maak veel meer werk van het vrachtwagenverbod, ook bij de Traverse. Uiteraard zodanig dat de vrachtwagens geen andere routes door het dorp kunnen nemen! Lees onze Artikel 39 vragen aan het College.

Zie ook het artikel in het Eindhovens Dagblad van 19 januari 2022: daarom uitvoering van een vrachtwagenverbod!
Vrachtverkeer jakkert nog steeds over vernieuwde Wollenergstraat in Waalre, bewoners willen verbod | Valkenswaard, Waalre | ed.nl