Op straat voor raad

Door de nieuwe N69 zou er veel minder doorgaand verkeer door Waalre Dorp rijden. Daarvoor moet het echter minder aantrekkelijk worden om door Waalre te sluipen. Bij de Traverse Zuid is de weg al gereconstrueerd. Nu is de Traverse Noord aan de beurt. Er gaat een nieuwe ‘Denktank’ van start,
Maar waar moet je op letten?
Met een klein groepje is ZW14 op 26 mei langs de Traverse gelopen. Met eigen ogen zagen betrokkenen effecten van fysieke inrichtingen, wel of niet verkeersremmend of juist uitnodigend om nog eens extra hard te rijden.
Bij de Traverse Noord was er veel waardering voor het gescheiden fietspad. Hoewel duidelijker aangegeven zou moeten worden dat brommers daar niet op thuishoren. Ook waardering voor de zebrapaden en beveiligde plek halverwege de weg bij het oversteken.
Bij de Traverse Zuid was er veel waardering voor het groen, hoewel soms toch erg weing. Maar er was veel dat verbetering behoefde. Lees onze eigen quickscan van de Traverse hier.
Daarom zou het goed zijn de Traverse Zuid eerst goed te evalueren, voordat met de Traverse Noord begonnen worden.