Eindelijk verbod doorgaand vrachtverkeer

De realisatie van het fysieke vrachtwagenverbod op de Eindhovenseweg wordt in de eerste week van juni 2024 ingevoerd. Het verbod voor doorgaand vrachtverkeer door Waalre-dorp wordt op 10 juni 2024 geëffectueerd.
In eerste instantie wilde het college alleen een verbod op de Eindhovenseweg doorvoeren, maar de gemeenteraad heeft herhaaldelijk aangegeven dat een sluiproute voor doorgaand vrachtverkeer via Waalre-dorp ongewenst was. Na veel onderzoek bleek dat dat gevaar inderdaad aanwezig was en heeft de gemeenteraad unaniem gekozen voor een verbod op doorgaand vrachtverkeer ook in Waalre-dorp..

Wat hieraan vooraf ging? Zoek op deze website op ‘vrachtwagen’. De bron voor de informatie over invoering van het vrachtwagenverbod is de Raads Informatie Brief (RIB) over de Eindhovenseweg: